Jul – Aktivitetskalender

Julen er en spennende tid for små og store. Her finner du vår aktivitetskalender, som fungerer som en julekalender. Bak lukene skjuler det seg 24 aktiviteter som i hovedsak passer til de eldste barna, men også yngre barn kan bli med ved tilpasninger. Du kan gjøre aktivitetene mer relevante for jul ved å for eksempel bruke julemusikk eller å endre tema i aktiviteten. Kalenderen tar utgangspunkt i bestevennene Julie og Julian, som har lyst til å finne på én aktivitet hver dag frem mot julaften.

Det kan være lurt å sjekke om aktivitetene krever bruk av utstyr, dette er spesifisert for hver aktivitet. Aktivitetskalenderen kan også lastes ned og skrives ut som 24 aktivitetskort, som for eksempel kan henges opp på avdelingen (Husk å velg «skriv ut på begge sider»). Last ned aktivitetskalenderen her!

1. desember

Bestevennene Julie og Julian gleder seg veldig til jul, men synes det er litt kjedelig å vente i 24 dager på selveste julaften. De bestemmer seg derfor for å finne på nye leker hver eneste dag frem til den store dagen. Synes du også det er lenge å vente? Bli med Julie og Julian, og finn ut hvilken lek som skjuler seg bak dagens luke i aktivitetskalenderen!

2. desember

Bak dagens luke skjuler det seg en lek som Julian synes er gøy, men også litt skummel. Julian er nemlig litt redd for et dyr som begynner på «sssssss». «Det går fint Julian, jeg skal passe på deg, og så er det jo bare en lek», sier Julie. Åpne luken og bli med på dagens lek!

3. desember

Det har begynt å bli kaldere ute, og Julie og Julian tenker tilbake til sol og sommer. Det får bestevennene til å ville leke en veldig gøy lek, der solen har en helt spesiell rolle. Bli med og åpne dagens aktivitetsluke!

4. desember

Noe av det morsomste Julie og Julian vet, er å herme etter hverandre. I dag har bestevennene lyst til å leke en lek der alt handler om nettopp dette. Liker dere å herme også? Bli med på dagens lek!

5. desember

«Vet du at bjørner kan sove i hi i et halvt år?», spør Julie. «Oi, det var lenge», svarer Julian. Bjørner er veldig spennende dyr, og i dag vil Julie og Julian gjøre som bjørnen gjør store deler av vinterhalvåret. Dere skjønner kanskje hvilken lek de vil leke i dag?

6. desember

Julian finner ikke nisseluen sin. «Julie, har du sett den? Du pleier jo alltid å huske hvor ting er», sier Julian. «Ja, det er enkelt, du la den jo i hylla di!», svarer Julie. Er dere like gode til å huske som Julie? Bli med og åpne dagens luke!

7. desember

Julian husker ikke alltid hvor luen sin er, men han har alltid full kontroll på hvem som har kommet i barnehagen. Bak dagens luke skjuler det seg en lek der noen skal gjemme seg… Bli med og se om du er like oppmerksom som Julian!

8. desember

«Har du hørt om det skumle monsteret som bor i elven?», spør Julie. «Nei», svarer Julian, og var usikker på om ville høre mer. Julie ville likevel vise en spennende lek som handler om dette monsteret…

Bli med, om dere tør!

9. desember

Julian var litt redd for forskjellige ting, også selv om tingene ikke fantes i virkeligheten, sånn som nøkken. «Kanskje du vil bli med på en lek som ikke er skummel, men man må være veldig sterk», spør Julie. «Jaaa», svarer Julian. Bli med og se hvilken lek som skjuler seg bak dagens luke!

10. desember

Julie og Julian har begge lyst til å bli bønder en dag, i hvert fall vil de gjerne besøke mange bondegårder. I så fall må de blant annet være flinke til å hente egg, men det er ikke alltid like lett når hønene ikke vil gi ifra seg eggene… Bli med og åpne dagens aktivitetsluke!

11. desember

«Julie, vet du hvilken bokstav navnet mitt begynner på?», spør Julian. «Jaa, det er jo enkelt, navnene våre er jo nesten helt like og begge begynner på J, U, L, I», svarer Julie. De to bestevennene ville nå prøve å lage bokstaver med kroppene sine. Bli med og lag bokstaver eller andre former dere også!

12. desember

Julian holder opp to fingre med den ene hånden og to fingre med den andre, og spør Julie: «Vet du hvor mye dette er?» «Hmm, ja det blir fire! Det er jo så mange år som du er», svarer Julie. Er det flere som er gode med tall? Bli med og åpne dagens luke i aktivitetskalenderen!

13. desember

Det var luciadagen, og Julie og Julian fikk høre om Sankta Lucia som kom fra øyen Sicilia, som ligger i et stort hav ved Italia. «Kanskje vi kan leke en lek som handler om et hav?», spør Julie. Åpne dagens luke og se hvilken lek som skjuler seg der!

14. desember

Julie og Julian gledet seg over at det bare var ti dager igjen til jul. «Tenk når vi kan løpe frem og tilbake til juletreet og hente gaver», sier Julian. «Ja, det blir veldig gøy, jeg er superrask», sier Julie. Er dere like raske som Julie til å løpe frem og tilbake? Bli med og åpne dagens luke!

15. desember

Hvis det er én ting Julie og Julian virkelig elsker å gjøre, så er det å danse. Bak dagens luke skjuler det seg en lek som handler om å bevege seg til musikk, men plutselig stopper musikken og da er det viktig å være kjapp… Bli med!

16. desember

«Vet du hva jeg spiste til frokost i dag?», spør Julie. «Hmm, kanskje en skive?», svarer Julian. «Nei, jeg spiste noe som er hardt utenpå, men mykt og hvitt og gult inni», sier Julie. Vet dere hva Julie spiste til frokost? Bak dagens luke skjuler det seg en lek som handler om dette. Bli med!

17. desember

På vei til barnehagen hadde Julie oppdaget noe spennende. Hver gang bilen hun satt i kom til et rødt lys, så måtte den stoppe. «Ja, det er ikke lov å kjøre videre før det blir grønt lys», sier Julian. Er dere flinke til å stoppe når det blir rødt lys? Bli med på dagens aktivitet!

18. desember

Julie og Julian så et lysglimt og hørte et stort brak. «Wææ, det lynte og tordnet!», sier Julian. «Jaaa, vi må holde oss inne nå», sier Julie. De to bestevennene synes det var litt skummelt å høre de store brakene, men det gikk fort over og da fikk de veldig lyst til å leke en lek som handlet om nettopp lyn og torden. Bli med!

19. desember

«Julian, hvor mang søsken har du?», spør Julie. «Jeg har en storebror og en lillesøster», svarer Julian. «Ok, da har du to søsken og dere er tre søsken til sammen», sier Julie. Har dere søsken? I dagens lek handler det om familie og tall, bli med!

20. desember

Nå nærmet julaften seg virkelig, og Julie og Julian snakker om hvilke gaver de ønsket seg. «Jeg vil ha en kattepus!, sier Julie». «Oi, det kan bli skummelt, for jeg ønsker meg en mus!», sier Julian. Bli med og finn ut hvilken lek som skjuler seg bak dagens luke!

21. desember

«Brrr, det var skikkelig kaldt i dag», sier Julian. «Ja, mamma har fortalt det er nordavinden som har kommet, og den er visst veldig kald», sier Julie. Bak dagens luke skjuler det seg en lek der dere må passe dere for den kalde nordavinden, bli med!

22. desember

«Hva skal du spise på julaften?», spør Julie. «Hmm, vet ikke, men jeg vil ha is», svarer Julian. «Jaa, jeg også, eller fruktsalat, nam!», sier Julie. Dagens lek handler om nettopp fruktsalat, bli med og velg din favorittfrukt!

23. desember

«Julie, vent på meg!», roper Julian. Julie og Julian holder på å kle på seg for å leke ute, men Julian finner ikke den ene votten sin! I dagens lek skal dere også forsøke å finne votter, bli med!

24. desember

Så var endelig den store dagen kommet! Julie og Julian hadde kost seg skikkelig denne morgenen, med julestrømpe og julefilmer. En av filmene handlet om to ekorn som het «snitt og snapp», og det heter også den siste leken i aktivitetskalenderen. Bli med og åpne den siste luken!